Ювентус подцени Карпи, но успя да влезе в топ 3 за пръв път


Ювентус подцени Карпи, но успя да влезе в топ 3 за пръв път

1454 0

Действащият шампион на Италия Ювентус успя да влезе в топ 3 за пръв път през настоящия сезон. "Бианконерите" стигнаха до труден успех с 3:1 при гостуването си на Карпи и се изкачи до второто място в класирането.

Шампионите започнаха мача високомерно, като домакините организираха няколко опасни атаки. Така настъпи 15', в която Бориело беше оставен сам срещу Буфон и бившият голмайстор на Рома успя да реализира, давайки аванс на своите.

Това принуди "бианконерите" да заиграят в по-високо темпо и още до почивката резултатът беше обърнат напълно. 3 минути след гола на Бориело Манджукич показа голмайсторския си инстинкт, изравнявайки след подаване на Сами Кедира.

4 минути преди края на първото полувреме центриране на Патрис Евра стигна до Манджукич, който с глава отбеляза втория си гол в срещата - 1:2.

Мачът беше решен в 50', когато Пол Погба беше точен за Ювентус, а в продълженията Леонардо Бонучи си отбеляза автогол. Това обаче не помогна на новака да измъкне поне точка от шампионите.

Това беше 7-а поредна победа за възпитаниците на Масимилиано Алегри, които вече имат 33 точки в своя актив - на 3 от лидера Интер и с точка пред Наполи и Фиорентина. И трите отбора са с мач по-малко и играят по-късно днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички