Рома и Фиорентина излетяха срамно от Купата, Наполи громи


Рома и Фиорентина излетяха срамно от Купата, Наполи громи
Снимка: Guliver/GettyImages

1116 0

Втородивизионният Специя поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на Италия, след като отстрани Рома от турнира, и то в мач, изигран на "Стадио Олимпико" в Рим.

Рома записа изключително слаб мач, като след 120 минути игра в столицата двата тима не си отбелязаха гол. Последваха дузпи, при които гостите се оказаха далеч по-точни, не пропуснаха нито един удар и спечелиха с 4:2 срещу абсолютния фаворит в мача.

В другия двубой, игран веднага след този на Рома и Фиорентина се сбогува с турнира. Един от най-добрите отбори в Италия в момента се сгромоляса срещу Карпи. Въпреки че "виолетовите" играха с по-голяма част от титулярите си, те не съумяха да стигнат до победата и в крайна сметка загубиха с 0:1 от борещия се да не изпадне от Серия А тим. Единственото попадение вкара Глаудини в 76'.

Именно отпадането на двата фаворита в турнира накара Мауро Сари да заложи на титулярите си и Наполи да разбие Верона с 3:0.

На "Сан Паоло" домакините откриха още в 4', когато Ел Кадури откри резултата. Само 8 минути по-късно Дрийс Мертенс покачи на 3:0, а през второто полувреме резервата Хосе Кайехон направи резултата класически - 3:0.

В момента се играе последната среща от турнира за днес, която противопоставя градските съперници Ювентус и Торино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички