Наполи обърна Лацио насред "Олимпико" и се изстреля до върха


Наполи обърна Лацио насред "Олимпико" и се изстреля до върха
Снимка: GettyImages

1573 0

Наполи изкова ценна победа насред "Олимпико" в Рим, след като се наложи с обрат над Лацио с 2:1. "Орлите" успяха да вземат превес над резултата още в 4-ата минута чрез Дзакани, но попадения на Мин-Джей в 38-ата и Хварацхилия в 61-ата минута успяха да изпратят "партенопейците" на първа позиция във временното класиране.

Гостите влязоха в срещата с леко предимство според букмейкърите и реално наложиха стила си на игра през цялото време, но се наложи да наваксват в резултата от рано-рано. Матия Дзакани, "виновникът" за въпросния развой, получи пас от Андерсон и след като овладя - прати неспасяемо в десния долен ъгъл.

В 37-ата минута Хварацхилия можеше да изравни, но опитът му бе осуетен от лявата греда. Желанието на гостите обаче се "отплати" след броени секунди, когато Мин-Джей засече центриране от корнер и изравни резултата.

Втората част започна с нови опити на "небесносините", но удар в 53-ата минута на Осимен отново се отби от левия стълб. В 61-ата минута обаче Хварцахилия успя да реагира на подаване в наказателното поле и неговото попадение обърна резултата за 2:1.

Най-чистото положение до края на срещата бе на сметката на Милинкович-Савич, който не успя да изравни в 77-ата минута. Десет минути преди това "орлите" имаха претенции за дузпа, но исканията им бяха пренебрегнати.

По този начин Наполи зае първата позиция във временното класиране с 11 точки от 5 срещи, колкото има и Милан. Лацио се намира на седмо място с 8 точки.

Ето как се разви дербито на Милано в днешния ден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички