Милан спечели "Дерби дела Мадонина" в истински зрелищен мач срещу Интер


Милан спечели "Дерби дела Мадонина" в истински зрелищен мач срещу Интер
Снимка: Getty Images

6848 0

Милан се справи с градския си съперник Интер в един наистина зрелищен мач от петия кръг на Серия А. Двубоят на "Сан Сиро" завърши с резултат 3:2 за домакините, а звездата на вечерта бе Рафаел Леао.

Първото полувреме започна доста равностойно, като можеше да се забележи сериозна борба за центъра на терена. Впоследствие гостите откриха чрез Марсело Брозович в 21', който нанесе доста прецизен удар във вратата на Менян. Седем минути бяха нужни на Милан да се активизира и изравни. Рафаел Леао направи това, след като бе намерен от Сандро Тонали.

Втората част започна с истинска доминация на Милан. И може да се каже, че съвсем заслужено шампиона на Италия стигна до пълен обрат. Рафаел Леао намери Оливие Жиру, който с много хубав удар върна преднината на "росонерите". Последваха много интересни минути, в които паднаха два гола. Леао след страхотен пробив направи резултата 3:1 в 60-ата минута, а седем по-късно Един Джеко намали на 3:2. 

През седмицата и двата италиански гранда започват походите си в тазгодишното издание на Шампионска лига. Милан гостува на РБ Залцбург във вторник (6 септември), а Интер приема Байерн Мюнхен на следващия ден. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Сан Сиро" започна доста равностойно, като че ли двата състава използваха началните минути да разучат действията си. До 15' нищо интересно не се случваше на терена освен любопитни разигравания и доста спокойна игра.

В 21' обаче гостите откриха резултата. Брозович получи добро подаване от Кореа и се озова очи в очи с Менян. Неговият удар бе изключително прецизен и се озова право в ъгъла на вратата на домакините - 1:0 за Интер. Милан се активизира след допуснатия гол и след пропуски на Калабрия и Жиру - Рафаел Леао съумя да изравни. В 28' Сандро Тонали откри своя съотборник в наказателното поле, а португалецът не сгреши, изравнявайки резултата - 1:1.

След като изравни резултата Милан заигра доста добре. Оливие Жиру и Тео Ернандес нанесоха удари към вратата на Ханданович, но за  тяхно съжаление те се оказаха неточни. До края на първото полувреме "росонерите" продължиха да доминират, но не успяваха да стигнат до нещо по-интересно. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по-добре за домакините. В 49-ата минута Тео Ернандес бе намерен след центриране от фал, но ударът му с глава мина много близо до страничния стълб. В 54' добрата игра на Милан продължи и домакините стигнаха до втори гол. Рафаел Леао бе в основата на головата атака на "росонерите". Португалецът намери по страхотен начин Жиру, който с брилянтен удар в долния десен ъгъл прави резултата 2:1.

6 минунти по-късно обаче Рафаел Леао показа на какво е способен. Младият португалец направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле на "нерадзурите". След това стреля по земя, пласирайки топката право в долния десен ъгъл на Ханданович - 3:1 за Милан. Интер обаче бързо отвърна на удара. В 67' резервата Един Джеко получи подаване от Матео Дармиан и с прецизен удар върна едно попадение - 3:2. В 71' Лаутаро Мартинес нанесе хубав удар с глава, но той бе отлично спасен от Менян.

В 77' пък Хакан Чалханоолу получи пространство около дъгата на наказателното поле. Турчинът отправи страховит удар, но Майк Менян реагира подобавщо и опази вратата си успешно от трето попадение.  

Стартови състави:

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Месиас, Де Кетеларе, Леао, Жиру

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Дармиан, Мартинес, Корея

ПРЕДИ МАЧА 

Италианските грандове Милан и Интер излизат тази събота един срещу друг в дербито на Милано от петия кръг в Серия А. Сблъсъкът е особено важен от психологическа гледна точка, тъй като може да даде тласък на един от двата отбора в надпреварата за титлата в първенството.

Интер и Милан са последните два шампиона в Серия А и със сигурност са амбицирани да преследват титлата и през тази кампания. За целта те се нуждаят от всяка една точка през сезона, особено в сблъсъците с преките конкуренти за титлата.

ТОП коефициенти за дербито Милан - Интер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички