Наполи обезличи Лече, Виктор Осимен остана резерва, но все пак вкара гол


Наполи обезличи Лече, Виктор Осимен остана резерва, но все пак вкара гол
Снимка: Getty Images

600 0

Наполи постигна убедителна победа с 4:0 като гост на Лече в мач от 7-ия кръг на италианската Серия А!

*Звездата на "небесносините" - Виктор Осимен, остана резерва на фона на скандала около него от последната седмица, а като титуляр на върха на атаката бе поставен Джовани Симеоне. 

Наполи откри резултата след 16 минути игра - Пьотр Желински центрира от лявото крило, а Лео Йостигард се извиси над всички и с глава прати топката във вратата на Лече за 1:0.

В края на първото полувреме Симеоне можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът му от границата на наказателното поле премина на сантиметри встрани от дясната греда. Това бе и едно от последните действия на сина на треньора на Атлетико Мадрид, тъй като на почивката бе заменен от Осимен. 

Точно 6 минути след началото на второто полувреме 24-годишният нигериец покачи на 2:0 - Хвича Кварацхелия сложи топката на главата му на втора греда и той от два метра разстояние матира Владимиро Фалконе за втори път. 

Класическото 3:0 бе оформено от Джанлука Гаетано със силен шут от границата на наказателното поле в 88-ата минута, а дълбоко в добавеното време попадението за крайното 4:0 бе дело на Матео Политано, който се разписа от дузпа. 

Така Наполи събра актив от 14 точки и се изкачи на третото място във временното класиране. Лече пък се смъкна на седмата позиция (11). За "небесносините" предстои домакинство на Реал Мадрид (3.10.) от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига, докато следващият мач за "жълто-червените" е домакинство на Сасуоло от 8-ия кръг на Серия А (6.10.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички