Наполи напердаши Салернитана и гледа към върха в Серия А


Наполи напердаши Салернитана и гледа към върха в Серия А
Снимка: Getty Images

1236 0

Наполи разгроми Салернитана с 4:1 в мач от 23-тия кръг на италианската Серия А. Съвсем очаквано неаполитанци не оставиха никакъв шанс на съшерника, като владееха над 80% от времето топката и допуснаха само 1 удар в своята врата.

Още в 11-ата минута Фабиан Руис имаше възможност да открие резултата, като вратарят Вид Белец изчисти в корнер. Словенецът отново трябваше да се намесва след удар на Ървинг Лозано. В 17-ата минута Жуан Жезус засече топка в наказателното поле и изведе Наполи напред.

В следващите минути Марко Руи и Дрис Мертенс пропуснаха удобни възможности. В 33-ата минута изненадващо Федерико Бонацоли беше изведен сам срещу Алекс Мерет и изравни. В края на полувремето неаполитанци отново поведоха след като Дрис Мертенс реализира точно дузпа.

В 48-ата минута белгийският ветеран асистира на Амир Рахмани за 3:1. В 51-ата минута Салернитана остана с 10 души, след като Федерик Весели получи втори жълт и съответно червен картон. Две минути след това Лоренцо Инсинье стреля от далечно разстояние и разтресе левия ъгъл на вратата.

С победата Наполи излезе на второ място с актив от 49 точки. Следващият мач на момчетата на Лучано Спалети е срещу Венеция. Салернитана продължава да е последен с едва 10 точки. За новака в Серия А предстои мач със Специя.

Резултати в Серия А:

Каляри - Фиорентина 1:1

Специя - Сампдория 1:0

Торино - Сасуоло 1:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички