Наполи се върна към победите в Серия А, Аталанта разкова Удинезе като гост


Наполи се върна към победите в Серия А, Аталанта разкова Удинезе като гост
Снимка: Gulliver/GettyImages

1488 0

Тимът на Наполи се върна към победите в Серия А, след като срази с минималното 1:0 като домакин Сампдория в мач от 21-ия рунд от местната Серия А. Единственият гол в срещата падна в края на първата част, когато Андреас Петаня откри резултата на „Диего Марадона“ и донесе първия успех на партенопейците в местния футболен елит от 19-и декември миналата година.

Малко преди попадението на Петаня пък гол на Жуан Жезус бе отменен, тъй като бранителят на неаполитанците бе в засада и само намесата на ВАР предотврати домакините да открият резултата.

Иначе, в хода на срещата в южна Италия отборът на Сампдория не успя да се противопостави качествено на своя съперник, който бе значително по-добрият в срещата. Победата прати Наполи на третото място и тимът вече има 43 точки, две повече от четвъртия Аталанта, който обаче е с мач пасив. Първият Милан е с 48 точки, а втори е Интер с 46, но „нерадзурите“ са с два мача по-малко. Сампдория остана 15-и с 20 точки.

В друг мач от неделния ден Аталанта разката с 6:2 Удинезе при визита и продължи с убедителните си изяви, когато е гост в Серия А. Тон за успеха на „Дачия Арена“ даде Марио Пашалич в 17-ата, а пет по-късно Луис Муриел покачи. В края на първата част остана време и на Руслан Малиновски да се разпише.

Домакините от Удине се върнаха в мача след красиво нападение в 60-ата минута и гол на Молина, но страстите им набързо бяха охладени след нов гол на Муриел. Бето отново намали пасива на домакините, ала Меле и Матео Песина оформиха крайния резултат в североизточна Италия. Победата остави Удинезе 14-и с 20 точки, докато Аталанта е 4-и, както написахме по-горе, с 41 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички