120' лудост: След 7 гола и 3 червени картона Фиорентина изхвърли Наполи от Купата на Италия!


120' лудост: След 7 гола и 3 червени картона Фиорентина изхвърли Наполи от Купата на Италия!
Снимка: Getty Images

1710 0

Италианските грандове Наполи и Фиорентина сътвориха един от най-зрелищните мачове през този сезон. След 120-минутен спектакъл и три червени картона в мача "виолетовите" спечелиха визитата си в Неапол с 2:5 и се класираха за 1/4-финалите на Купата на Италия.

Двубоят вървеше "стандартно" до 40-ата минута, когато на стадион "Диего Армандо Марадона" се завихри голяма драма. В 41' голямата звезда на гостите Душан Влахович откри резултата, но само три минути по-късно Дрис Мертенс изравни. "За капак" - в продължението стражът на гостите Бартоломей Дронговски бе изгонен.

Това обаче по никакъв начин не притесни Фиорентина, който през втората част продължи с нов вратар и дори си върна преднината в резултата. В 57-ата минута Кристиано Бираги вкара за гостите. В 84' Наполи също остана с човек по-малко, след като и Ървинг Лосано получи директен червен картон.

В третата минута на добавеното продължение на мача Наполи остана с девет души на терена след втори жълт картон за Фабиан Руис. "Малките магаренца" обаче продължиха да търсят оставането си в Купата и в 95-ата минута стигнаха до изравнително попадение чрез Андреа Петаня.

Мачът влезе в продължения, където числото преимущество на Фиорентина си каза думата. В края на първата част от продълженията Лоренцо Венути вкара за 2:3, а след почивката по един гол отбелязаха и Кшищоф Пьонтек, който вкара в своя дебют за Фиорентина, както и Юсеф Малех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички