Най-богатият човек в Европа купува Милан и връща Алегри?


Най-богатият човек в Европа купува Милан и връща Алегри?
Снимка: Getty Images/Guliver

12198 0

"Elliott Management Corporation" води преговори за продажбата на Милан на френския милиардер и президент на конгломерата "Louis Vuitton Moët Hennessy" Бернар Арно, съобщава "La Repubblica". Сделката може да бъде за 960 милиона евро при първоначално поискани 1,2 млрд. евро.

Според изданието, очакванията са сделка да има до края на 2019 година. Ако всичко е наред и Милан стане собственост на Арно, той е запланувал да върне начело на отбора италианския специалист Масимилиано Алегри, който ръководи "росонерите" от 2010 до 2014 година.

Французинът е трети в списъка с най-богатите хора в света и отстъпва в тази класация само на основателя на Amazon Джеф Безос и основателя на Microsoft - Бил Гейтс. Състоянието на Арно се предполага, че е около 98 милиарда евро. Той е най-богатият човек в Европа.

През настоящия сезон нещата за Милан не вървят добре. Под ръководството на новия си треньор Марко Джампаоло тимът заема 11-ото място в Серия А след 5 кръга. А защо "росонерите" бяха изхвърлени от Лига Европа вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички