Продадоха Милан на американски хедж-фонд


Продадоха Милан на американски хедж-фонд
Снимка: Getty Images/Guliver

2315 0

Американски хедж-фонд е новият собственик на италианския гранд Милан, съобщи "Франс Прес". „Elliott Management“ са откупили собствеността на 7-кратния европейски шампион от бившите вече китайски собственици, които не успяха да погасят дълговете на клуба в размер на 32 милиона евро.

Очаква се хедж-фондът да инвестира близо 50 милиона евро, за да стабилизира финансовата ситуация в клуба.

"След като поехме контрола нашата визия за Милан е да вървим напред“, се казва в официалното изявление на новите собственици на миланския гранд. В него се споменава още, че целта пред фонда е да създаде финансова стабилност и да установи добро управление, за да може клубът да постигне дългосрочни успехи.

Както е известно, бившият собственик на Милан Силвио Берлускони продаде "росонерите“ на група китайски инвеститори срещу 740 милиона евро през април 2017 година. Сделката трябваше да освободи клуба от дългове на обща стойност около 500 милиона, натрупани през последните 11 години от управлението на Берлускони.

Въпреки огромните очаквания, че новите собственици ще върнат клуба на челните позиции в италианския и европейски футбол и инвестираните 200 милиона евро за трансфери през изминалото лято, в крайна сметка Милан записа неубедителна кампания в Серия А. Тимът финишира на шесто място в Калчото, което му гарантира право на участие в Лига Европа, но това няма да се случи.

Както е известно, УЕФА наказа италианския гранд с изхвърляне от европейските клубни турнири заради неспазване на финансовия феърплей. Срокът на наказанието е за 2 години. Освен това клубът ще трябва да плати глоба от 30 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички