Моуриньо нахока играчите заради Световното първенство и коментира ситуацията около Дибала и Аржентина


Моуриньо нахока играчите заради Световното първенство и коментира ситуацията около Дибала и Аржентина
Снимка: GettyImages

2197 0

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, коментира ситуацията около контузения Пауло Дибала, който до последно остава под въпрос за Аржентина на Мондиал 2022, но освен това критикува и футболистите, които масово мислят за Световното първенство, вместо за последните мачове с клубните си отбори.

Нападателят получи травма при домакинската победа с 2:1 над Лече миналия месец и още тогава португалецът каза, че може да е трудно за него да се върне в игра преди 2023 година.

"Не знам какви са контактите на Дибала с Аржентина и Скалони. Не знам дали трябва да играе в неделя, за да отиде на Световното първенство, или да не играе, за да отиде на световните финали", обясни Моуриньо.

Той коментира и предстоящите последни двубои на клубно ниво, които предстоят през уикенда и ще открият паузата поради Свеветовното първенство между 20-и ноември и 18-и декември. 

"Едно нещо е очевидно. Играчите, които са повикани на Световното първенство, ще мислят повече за Мондиала, отколкото за тези последни мачове на клубните им отбори", обясни Моуриньо и добави по адрес на Дибала:

"Разбира се, че имаме нужда от Пауло. Ако имам избор, бих искал да имам Дибала срещу Торино".

Аржентина попадна в група със Саудитска Арабия, Мексико и Полша, но участието си ще започне с първия съперник на 22-ри ноември. 

Вижте разширения състав на Аржентина за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички