Алегри посочи с колко точки Ювентус ще е спокоен в Серия А и за кои трофеи се бори


Алегри посочи с колко точки Ювентус ще е спокоен в Серия А и за кои трофеи се бори
Снимка: Getty Images

1107 0

Опитният старши треньор на Ювентус - Масимилиано Алегри, сподели колко точки трябва да събере "старата госпожа" до края на кампанията, за да бъде спокойна за оставането си в Серия А.

Това стана голямата цел за италианския гранд, след като от временния му актив в Калчото му бяха отнети 15 точки от италианския футболен съд, разследващ трансферните сделки на клуба. 

По този начин Ювентус е 13-и във временното класиране с 23 точки актив и на десет от зоната на изпадащите. Алегри отчете, че гарантираното оставане в елита е голямата цел на тима като за начало.

 

"В момента е факт, че ни бяха отнети 15 точки и трябва да мислим за достигане на границата от 40 точки. Иронично е, но първо трябва да помислим за тази цел и след това да я постигнем стъпка по стъпка", сподели наставникът преди гостуването на Салернитана във вторник.

Той обаче отчете и за реалната възможност "зебрите" да триумфират в някой от турнирите до края на кампанията, след като още имат реални шансове за Купата на Италия и Лига Европа.

"Това е дълъг сезон и трябва да продължим да се борим. Ние сме на полуфинал за Купата на Италия и нашата цел е да продължим напред, както и в Лига Европа. Трябва обаче да говорим на терена, без никакви извинения", категоричен е Алегри.

Вижте позицията на феновете за последните събития около Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички