Минимална победа с феноменално изпълнение затвърди позицията на Интер на върха (ВИДЕО)


Минимална победа с феноменално изпълнение затвърди позицията на Интер на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

619 0

Интер се наложи с минималното 1:0 като гост над Емполи в мач от петия кръг на Серия А. Това бе пети пореден успех за футболистите на Симоне Индзаги. Единственото попадение бе вкарано от Федерико Димарко, а то бе наистина феноменално.

Двубоят стартира с доминация на гостите. В 11-ата минута удар с глава от малкото наказателно поле на Матео Дармиан бе изчистен от самата гол линия от бранител на домакините. Силните минути за Интер продължиха. В 35' гол, отбелязан от Маркъс Тюрам пък бе отменен поради засада.

Втората част започна чудесно за "нерадзурите". Само 6 минути след почивката гостите изпълниха корнер, а топката бе изчистена на пътя на Федерико Димарко, който от близо 25 метра нанесе мощно воле и не остави никакви шансове на вратаря Бериша.

Емполи създаде няколко положения до края на срещата, но никое от тях не успя да застраши сериозно вратата на Ян Зомер и Интер се поздрави заслужено с нови три точки в своя актив.

Интер е безпогрешен след старта на Серия А. "Нерадзурите" са окупирали първото място с актив от 5 поредни победи в пет мача и имат 15 точки в актива си. След седмица им предстои домакинство срещу Сасуоло. От другата страна, Емполи е единственият отбор без точка от началото на кампанията. Отборът е окупирал последната позиция и все още няма отбелязан гол с разлика от -13 в този аспект.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички