История за 225 милиона и "блян" на Интер: Как и защо Лапорта разби мечтите на Морати за Меси


История за 225 милиона и "блян" на Интер: Как и защо Лапорта разби мечтите на Морати за Меси
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1751 0

Трансферите на стойност над 100 милиона евро вече се превърнаха в нещо често срещано в световния футбол. Преди точно 17 години обаче мечтата на бившия собственик на Интер - Масимо Морати, да вземе Лионел Меси за "космическите" тогава 225 милиона е била разбита на пух и прах от Жоан Лапорта.

Спомените на Лапорта

Годината е 2006-а. Барселона тъкмо триумфира в Шампионска лига, а Жоан Лапорта, който прекарва първия си престой в клуба, си спомня за много интересен разговор с Морати относно бъдещето на Лионел Меси. Италианският бизнесмен е бил готов на всичко, за да доведе аржентинеца в звездната си селекция на "Джузепе Меаца", но плановете му са се провалили.

"Никой, който обича Барселона, не може да се съмнява в Меси. Отхвърлихме категорично оферта от 225 милиона паунда, дошла от Интер през 2006 година. Масимо Морати искаше да го вземе в своя клуб", спомня си Лапорта пред "Radio Onda Cero".

Офертата от 225 милиона паунда е била в пъти по-голяма от трансферния рекорд през 2006 година, а именно - Зинедин Зидан в Реал Мадрид, когато "кралете" платиха на Ювентус 46,6 милиона паунда за услугите на француизна през 2001 година.

Останалото е история

По това време, вдъхновен от хора като Хавиер Санети, Адриано и Луиш Фиго, Интер току-що беше спечелил Серия А - докато Меси беше взел първия си медал от Шампионска лига с Барса.

Аржентинецът, който сега е на 36 години, спечели купата с "големите уши" още три пъти, но не и от 2015 година насам. В крайна сметка, Барселона загуби своя талисман, когато той замина за ПСЖ, след като договорът му на "Камп Ноу" изтече през 2021 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда на Барселона предрече светло бъдеще за Ламин Ямал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички