Милан не успя да пробие бетона на Емполи, ВАР "помогна" за издънката (ВИДЕО+СНИМКИ)


Милан не успя да пробие бетона на Емполи, ВАР "помогна" за издънката (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1533 0

Милан се издъни в най-неподходящия момент в битката за Топ 4 в Серия А, след като не успя да пробие бетона на Емполи и завърши 0:0 насред „Сан Сиро“. Хората на Стефано Пиоли доминираха тотално на терена, въпреки че той реши да съхрани силите на част от звездите си, но „росонерите“ така и не съумяха да вкарат гол в мрежата на вратаря Самуеле Парисан, който пази като лъв.

Домакините се виждаха като победители, когато влезлият като резерва Оливие Жиру прати топката във вратата на гостите в 89-ата минута, но след намеса на ВАР голът бе отменен заради игра с ръка на френския нападател. В 61-ата минута пък съдията първо отсъди дузпа за „росонерите“ за игра с ръка, но след преразглеждане от ВАР отмени първоначалното си решение.

Така Милан се издъни, след като в миналия кръг разби като гост бъдещия шампион Наполи. Грандът от Милано остава трети с 52 точки. Емполи е 14-ти с 32 пункта.

Пиоли остави на резервната скамейка някои от звездите си с оглед на предстоящия първи ¼-финал от Шампионската лига срещу Наполи. Оливие Жиру и Рафа Леао бяха сред останалите на пейката. Въпреки това домакините натиснаха още след първия съдийски сигнал. В 13-ата минута Ребич остана сам срещу Перисан, но не успя да го преодолее. След това той спаси изстрел и на Тео Ернандес.

До почивката Милан продължи да доминира, но не успяваше да вкара. Вратарят на гостите извади още положения и спаси своите.

След час игра Милан създаде първото по-добро положение след антракта. Тогава се стигна до центриране в пеналта, а Дивок Ориги опита технично да отиграе, но не успя да уцели кълбото. Секунди след това главният съдия Матео Марченаро отсъди дузпа в полза на "росонерите" за игра с ръка в пеналта на гостите. Останаха сериозни съмнения около решението на рефера и той реши сам да прегледа ситуацията, след което отмени първоначалното си отсъждане.

Алесандро Флоренци в 76-а минута близо до гол. Той стреля, но топката профуча опасно и облиза гредата, ала от външната страна.

В 87-а минута Брахим Диаз остана очи в очи с вратаря, след като Оливие Жиру го намери с изящен пас, а испанецът стреля с вътрешната част на обувката, но стражът на Емполи реагира феноменално и изби. В 89-ата  минута на редовното време топката бе центрирана в наказателното поле, а Жиру се пребори с пазача си, за да я изпрати зад голлинията на противника. Радостта на "росонерите" траеше твърде малко, защото след намеса на ВАР попадението на французина бе отменено заради игра с ръка.

Video edited on Kapwing

До края Милан така и не успя вкара и се издъни след гръмката си победа в предишния кръг над Наполи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички