Милан припомни на Наполи, че още е шампион на Италия насред Неапол! (ВИДЕО)


Милан припомни на Наполи, че още е шампион на Италия насред Неапол! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6284 0

Настоящият шампион на Италия - Милан, припомни на предстоящия такъв Наполи, че още притежава Скудетото, след като се наложи с 4:0 над “небесносините” насред “Диего Армандо Марадона” в Неапол. Възпитаниците на Пиоли наложиха страховит психологически удар над съперника си преди битките между двата тима на четвъртфиналите от Шампионска лига през следващите седмици.

В герои за победителите се превърнаха Рафа Леао с две попадения, въпреки че не беше реализирал от няколко месеца, Брахим Диас със силен мач и попадение , като същото се отнася и за Салемакерс. 

Отново трябва да се отбележи, че поражението може да се отрази на домакините единствено на психологическа почва, след като разполагат с цели 16 точки аванс пред втория Лацио дори след поражението, докато Милан се изкачи до трета позиция на 4 точки зад “орлите”. Психологически може да се отбележи и отсъствието на Осимен, без който до този момент “партенопейците” не изпитваха проблеми по време на сезона, но този път липсваха положенията към противниковата врата.

Първо полувреме:

По-малко от 180 секунди бяха нужни на гостите да създадат първата опасна ситуация в срещата, след като Диас бе намерен от левия фланг, но последвалият му удар попадна в Мерет.

ГОЛ! Отбраната на гостите се пропука след 17 минути игра, след като Рафаел Леао бе чудесно изведен от Диас, залъгал Лоботка. Португалецът смело прехвърли Мерет и откри за 0:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Гостите удвоиха още в 25-тата минута чрез Диас, който се възползва от разбъркване в наказателното поле и удвои преднината на настоящия шампион! 0:2!

До края на частта най-чистата ситуация се създаде пред домакините, които завършиха нападението чрез Жиелински, но Менян реагира и спря стрелбата в долния ляв ъгъл.

Второ полувреме:

Пет минути след подновяването на срещата Оливие Жиру бе близо до оформянето на класическа преднина, но опитът му премина покрай страничния стълб.

ГОЛ! След час игра Рафаел Леао тотално матира домакините, след като негов рейд около наказателното поле завърши с финт около Рахмани и мощна стрелба по диагонал, която бе неспасяема! 0:3!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 66-тата минута Салемакерс получи топката около наказателното поле от Калабрия и след това без капка напрежение измина с топка в крака над 25 метра, за да ритне кълбото под краката на Мерет за разгромното 0:4!

Стартови състави: 

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Мин-Жае, Руи, Замбо Ангиса, Лоботка, Жиелински, Политано, Симеоне, Кварацхелия

Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Бенасер, Диас, Крунич, Леао, Жиру

Преди мача:

Наполи ще продължи да доиграва надпреварата, предвид голямата преднина, която има над преките си съперници, докато Милан ще се бори за място, даващо право на директно участие в Шампионска лига.

Преди срещата "партенопейците" са категорични водачи в Калчото, докато възпитаниците на Пиоли са четвърти и на 23 точки зад днешния си съперник преди първия съдийски сигнал. 

В последно време съперничеството между двата тима е ожесточено, като в рамките на пет срещи Наполи е спечелил 3, докато Милан останалите 2. За последно "небесносините" спечелиха през есента с 2:1, а Милан се наложи преди това в Неапол, но в шампионския си сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички