Милан и Монца ще спорят за първия трофей „Силвио Берлускони“


Милан и Монца ще спорят за първия трофей „Силвио Берлускони“
Снимка: Getty Images

1230 0

Милан и Монца ще спорят за трофея „Силвио Берлускони“ в неговото първо издание. Двубоят ще се проведе в неделя в Монца, съобщи „Гадзета дело Спорт".

Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст преди по-малко от два месеца. Бившият премиер на Италие е бил собственик и на Милан, и на Монца, като „росонерите“ записват най-славните ни моменти именно под негово ръководство. В неделя футболистите на двата отбора ще носят и специални фланелки с лика на италианския бизнесмен и политик.

"Трофеят "Силвио Берлускони" е в чест на Силвио, който винаги е обичал "росонерите".Той създаде със своята страст и решимост легендарен клуб за световния футбол", заяви президентът на Милан Паоло Скарони

"Силвио Берлускони е историята на Милан и Монца и създаването на трофея е естествен начин да си спомним и да почетем нашия обичан президент", каза вицепрезидентът на Монца Адриано Галиани, който беше негова дясна ръка и на „Сан Сиро“.

В мача може да вземе участие и българският национал Валентин Антов, който е футболист на Монца.

ВИЖТЕ ОЩЕ: От Рууд Гулит до Кака: Звездните играчи, които Силвио Берлускони зарази с магията на Милан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички