От Рууд Гулит до Кака: Звездните играчи, които Силвио Берлускони зарази с магията на Милан


От Рууд Гулит до Кака: Звездните играчи, които Силвио Берлускони зарази с магията на Милан
Снимка: Getty Images

2769 0

По време на своя 31-годишен период начело на Милан, Силвио Берлускони ръководи огромно портфолио от играчи от световна класа. Много, от които са отговорни за предоставянето на един от най-успешните периоди в историята на Милан. От Рууд Гулит до Кака, бившият президент на клуба е довел осем носители на "Златната топка" в Милан по време на управлението си. Петима от които спечелиха наградата, докато се подвизаваха на "Сан Сиро".

Списъкът на носителите на мечтаната "Златна топка", подписани по време на управлението на Берлускони, включва също трикратния носител Марко ван Бастен, Жан Пиер Папен година след като спечели наградата в Марсилия, Роберто Баджо, Джордж Уеа, Ривалдо и Андрий Шевченко.

Звездният списък с играчи на Берлускони

Звездните играчи, които Берлускони доведе по време на управлението си, не може лесно да се изброят. Дори в рамките на трите оставащи години от 1980-те години, когато бившият министър-председател пое управлението, имаше приток на таланти суперзвезди.

В рамките на първите три години от своето ръководство Берлускони привлече също Роберто Донадони, Даниеле Масаро, Гулит, Ван Бастен, Франк Рийкард и Карло Анчелоти. Последният по-късно се завръща в клуба, за да спечели Серия А и две титли в Шампионска лига в средата на 2000-те.

През 90-те години бяха привлечени гореспоменатите Папен, Уеа, Баджо и Шевченко, както и бъдещите победители в Шампионска лига Марсел Десайи, Звонимир Бобан, Деян Савичевич, Дженаро Гатузо и Масимо Амброзини.

През 2000-те се появи и феноменален списък от звездни подписи. А през първите две години от новото хилядолетие Берлускони привлече Дида, Алесандро Неста, Андреа Пирло, Кларънс Зеедорф, Ривалдо, Филипо Индзаги и Руи Коста, за когото той похарчи над 40 милиона евро. Най-скъпият трансфер по време на управлението на Берлускони. След това през 2003 г. бе ред за Кафу и Кака, Яп Стам през 2004 г., както и Роналдо, Роналдиньо, Дейвид Бекъм, Тиаго Силва, Александър Пато и Златан Ибрахимович до 2010 г.

Дори и в Монца традицията продължи

Имаше и някои гръмки трансфери, след като Берлускони пое и Монца, довеждайки хора като Марио Балотели и Кевин-Принс Боатенг. Най-скорошното придобиване беше подписването на Матео Песина, който се завърна в клуба си от детството след шест години далеч от Милан и Аталанта. Подходящ начин да завърши трансферния бизнес на Берлускони. А как е започнало всичко в Милан за Ариго Саги, самият той разкри, че се е обърнал с едно изречение към Берлускони в самото начало.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички