Силвио Берлускони оставил стотици милиони на 33-годишната си приятелка и осъден мафиот


Силвио Берлускони оставил стотици милиони на 33-годишната си приятелка и осъден мафиот
Снимка: Getty Images

8577 0

Силвио Берлускони е завещал 100 милиона евро на 33-годишната си приятелка и 30 милиона на бизнес партньор, свързан с мафията. За тези подробности от завещанието на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който почина миналия месец на 86-годишна възраст, съобщиха редица медии.

Как Силвио Берлускони е разпределил завещанието си?

Гаджето Силвио, 33-годишната Марта Фашина, получи 100 милиона евро. Тя ще получи тази сума, въпреки двойката никога не е минала под венчило (децата на Берлускони го разубедиха да не сключва брак с нея). По-малкият брат на политика Паоло също наследи 100 милиона евро.

Документът помогна за разрешаването на споровете кое от петте му деца ще получи контрол над бизнес империята на политика. По-голямата част от издателското, банковото и телевизионното портфолио на магната от 6,7 милиарда евро е отишла при двете му най-големи деца.

Лица със съмнително минало

Берлускони завещал още 30 милиона евро на своя близък приятел и колега Марчело Дел Утри. Бизнесменът и бивш сенатор прекара повече от пет години в затвора, след като беше признат за виновен през 2014 г., че е действал като посредник от 1974 до 1992 г. между сицилианската мафия и миланския бизнес елит, включително компаниите на Берлускони.

Политикът Луиджи де Магистрис, бивш кмет на Неапол и бивш прокурор, написа в Туитър, че завещанието в полза на мафиотите Марчело Дел Утри и Марта Фашине е „достойно за сапунена опера".

Семейният бизнес остава при децата му

Що се отнася до семейния бизнес на Берлускони, най-големите му деца Марина и Пиер от първата му съпруга Карла Дал'Оглио ще контролират съвместно холдинга „Фининвест“. Семейният холдинг включва много компании, включително телевизионната група MediaForEurope (бившата „Медиасет“), издателство Мондадори и банка „Медиоланум“. Те ще притежават 53 процента от „Фининвест“.

Другите три деца Луиджи, Елеонора и Барбара от втората му съпруга Вероника Ларио ще контролират останалите 47% от „Фининвест“. Преди това те са имали 21,42% дял в компанията, но не са заемали значителни лидерски позиции в управлението на бизнеса на баща си, какъвто е случаят с по-големите деца. А вече в Италия е ясно и кой стадион ще носи неговото име.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички