Милан едва-едва би слабак, за да се откъсне на върха в Серия А


Милан едва-едва би слабак, за да се откъсне на върха в Серия А
Снимка: Getty Images

2314 0

Италианският гранд Милан постигна пестелива победа над Емполи с минималното 1:0 като домакин в мач от 29-ия кръг в Серия А. Единственото попадение в срещата отбеляза бранителят Пиер Калулу, а с трите точки "росонерите" се откъснаха с пет точки пред втория Интер.

Още в деветата минута Алесандро Флоренци можеше да вкара за Милан, но вратарят на Емполи го отказа с отлична намеса. В 19-ата минута "росонерите" откриха след отличен удар на Калулу извън наказателното поле, поразявайки вратата на Емполи.

В 36' отново Флоренци можеше да вкара за Милан, но този път изпълнението му не намери очертанията на вратата. В края на първата част и Оливие Жиру можеше да се разпише с глава, но стражът на Емполи улови топката.

Втората част започна с добро положение за гол за Емполи, след като Шимон Журковски не успя да завърши от чиста позиция. В следващите минути темпото на игра спадна и голови положения пред двете врати липсваха.

Звездата на Милан Златан Ибрахимович се появи като резерва в 83-ата минута, заменяйки Оливие Жиру. Шведът получи минути и срещу Наполи в предния мач, след като отсъства дълго заради контузия. 

След победата Милан разполага с 63 точки - с пет повече от втория Интер, който е с два мача по-малко. "Нерадзурите" гостуват на Торино в неделя. Емполи пък остава на 13-о място с 32 пункта, като вече 12 мача не познава вкуса на победата в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички