Мач за историята! Наполи обърна Ювентус от 0:3, но автогол в 92' спаси домакините


Мач за историята! Наполи обърна Ювентус от 0:3, но автогол в 92' спаси домакините
Снимка: Getty Images/Guliver

7243 0

Двата най-добри отбора в Италия - Ювентус и Наполи, изиграха един от най-вълнуващите двубои в историята на Серия А! "Бианконерите" надиграха своя най-сериозен съперник през последните години с изстраданото 4:3 в мач от втория кръг на италианското първенство. 

Всичко се развиваше по план за "старата госпожа" до 66-ата минута, водейки в резултата с красноречивото 3:0. Тогава обаче настъпи тотален срив в играта на домакините, докато "малките магаренца" се "преродиха" и успяха да изравнят резултата за само 15 минути игра. Дълбоко в добавеното време на мача обаче стълбът в отбраната на Наполи Калиду Кулибали си отбеляза изключителен автогол, който повали на земята Карло Анчелоти и всички тифози от Неапол.

Първата част протече изцяло под диктовката на Ювентус. В 16-ата минута появилият се току-що от скамейката Данило, който замени контузения Матиа Де Шилио, успя да се разпише с първото си докосване в мача, а и въобще за отбора, като това му отне само 18 секунди на терена. Само три минути по-късно вдъхновеният Гонзало Игуаин удвои резултата за своя отбор, показвайки че има място в състава на Маурицио Сари.

През втората част голямата звезда на "зебрите" Кристиано Роналдо също получи своя славен миг, след като такъв му бе отнет от ВАР в първия кръг срещу Парма. Португалецът се разписа за 3:0, но не отпразнува гола заради ВАР (видео вижте тук). По този начин изглеждаше, че двубоят върви към доиграване, след като в продължение на час Ювентус напълно контролираше събитията на терена и не се виждаше как в този ден Наполи може да избегне загубата след три гола пасив.

Не на това мнение обаче бяха футболистите от Неапол. В 66-ата минута започна "възраждането" за гостите след гол на Костас Манолас. Това попадение сякаш не бе прието сериозно от домакините, а слабата им игра в защита продължи, където големият лидер Киелини отсъстваше поради контузия, а на негово място застана младият Де Лихт. Именно бившият играч на Аякс обаче бе виновен до голяма степен за обрата в събитията.

Само две минути след гола на Манолас, Ървинг Лозано също се разписа, правейки резултата 2:3. В 81-вата минута Джовани Ди Лоренцо прониза мрежата на Войчех Шчезни за трети път в мача и принуди Ювентус да рухне насред "Ювентус Стейдиъм". Двубоят вървеше към равенство, което щеше да бъде помнено за дълги години напред, но дълбоко в добавеното време, в 92-рата минута на мача, опитният защитник на Наполи Калиду Кулибали си отбеляза автогол след свободен удар, а с това и бе завършен сблъсъкът между двата отбора.

По този начин Ювентус успя да се добере до втора трудна победа от началото на новия сезон, с което покачи актива си на 6 точки, за да застане и временно начело на класирането. За Наполи това бе първо поражение от началото на новия сезон, след като в първия кръг двубоят завърши отново при резултат 4:3, но тогава в полза на "небесносините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички