Лукаку: Трансферът ми в Интер ми помогна да израстна


Лукаку: Трансферът ми в Интер ми помогна да израстна
Снимка: Gulliver/GettyImages

1932 0

Нападателят на Интер Ромелу Лукаку сподели, че трансферът му от Манчестър Юнайтед в гранда от Милано през миналото лято му е помогнал да се развие като футболист. Никой не се осъмняваше в завършващия удар на белгийския реализатор по време на периода му на „Олд Трафорд“, но той често бе критикуван за други аспекти от играта като пасовете му например.

През изминалото лято Лукаку премина в Интер за сумата от 75 милиона паунда и бързо се превърна в основен играч на „Джузепе Меаца“. До момента през сезона той в вкарал 23 гола в 35 мача, но най-важното за него е, че успява да се развива като нападател. „Когато се развиваш, вече не мислиш само за себе си. Да бележа голове е като дрога за мен, за това живея. Но колкото по-възрастен ставаш, толкова по-интелигентно започваш да мислиш, аз съм ученик на играта.“

„Смятам, че за да помагам на отбора, трябва да давам и асистенции. Не трябва само аз да вкарвам голове, трябва да помагам и на играчите до мен да правят същото. Всеки трябва да се чувства важен. Ако не мога да стрелям, опитвам да подавам“, заяви Лукаку. Белгийският нападател има 5 асистенции до момента през сезона. А ето какво липсва най-много на Лукаку по време на пандемията от коронавирус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички