Люис Хамилтън подразни феновете на Ювентус и подкрепи Ромелу Лукаку след расисткия скандал (СНИМКА)


Люис Хамилтън подразни феновете на Ювентус и подкрепи Ромелу Лукаку след расисткия скандал (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

1365 0

Легендата на Формула 1 - Люис Хамилтън, изрази своята подкрепа към преотстъпената звезда на Челси в Интер - Ромелу Лукаку, след полуфиналния двубой за Купата на Италия между  "нерадзурите" и Ювентус, завършил 1:1.

Какво се случи?

Причина за реакцията на пилота бяха действията на част от публиката на домакините, която засипа с обиди нападателя. Белгийският таран реализира дузпа в самия край на мача, а преди и след нея той получи солидна доза ругатни от всякакво естество. Лукаку реагира на момента, закачайки се със запалянковците с жест, приканващ ги да мълчат.

Хамилтън, който е познат с афинитета си често да се включва в защита на потърпевши от подобни ситуации, сподели снимка именно от въпросния момент. Самият той неведнъж е споделял, че също е бил обект на подобни атаки.

Историята на Люис

"Училището беше най-травмиращата и трудна част от живота ми. Бях тормозен още от 6-годишна възраст. В онова частно училище бях едно от трите деца с различен цвят на кожата, а по-големите и силни деца ме подхвърляха през голяма част от времето", спомня си той в подкаста "On Purpose".

"Усещах как системата е срещу мен и плувах срещу течението. Имаше много неща, които потисках. Не се чувствах удобно да се прибера и да кажа на родителите си как тези деца ме наричаха с думата с "Н" или бях тормозен и бит в училище. Не исках баща ми да си помисли, че не съм силен", казва още той тогава.

Самият Лукаку също не остана безразличен, призовавайки за наказания от страна на Серия А за деятелите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички