Дерби д'Италия: Ювентус и Интер с много емоции и нетолкова футбол - всичко остана за реванша (ВИДЕО)


Дерби д'Италия: Ювентус и Интер с много емоции и нетолкова футбол - всичко остана за реванша (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3434 0

Ювентус и Интер завършиха при равен резултат 1:1 в първия мач от полуфиналния сблъсък за Купата на Италия. Дерби д'Италия предложи много емоции, а всичко най-интересно остава за реванша, който ще се състои ан 26.04.

Интер бе на косъм да загуби, след като Куадрадо изведе "старата госпожа" напред в резултата в 83-тата минута. Той получи на далечната греда и с диагонален силен изстрел матира Ханданович.

В последните секунди обаче имаше игра с ръка в наказателното поле на "старата госпожа" и бе дадена дузпа. Тъкмо изтичаше добавеното 3-минутно време. Лукаку се нае с изпълнението и прати вратаря в противоположния ъгъл, за да изравни.

В края пък се стигна до меле между двата отбора и много голямо струпване на футболисти след провокации и от двете страни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Четири минути след първия съдийски сигнал Анхел ди Мария шутира от границата на наказателното поле, а Ханданович се разтегна максимално, за да избие топката с една ръка. Постепенно "нерадзурите" започнаха да владеят по-често топката, но така и не успяваха да организират обещаваща атака. 

В 20-тата минута и Перин трябваше да показва рефлекс, за да спаси силен удар от пряк свободен удар на Ди Марко. Статистиката показваше, че през първия половин час в Торино Интер е притежавал топката в 59% от времето.

В 33-тата Марсело Брозович бе оставен непокрит на 17-18 метра фронтално срещу вратата на Юве, но стреля право в обсега на Перин, който отрази с крак. "Старата госпожа" отговори с удар с глава на Душан Влахович в ръцете на Ханданович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само две минути след старта на втората част Влахович бе намерен с прецизно центриране във вратарското поле, но остана малко под топката. Той се пребори с противниковата отбрана и нанесе удар, но малко над напречната греда.

В 64-тата минута Интер имаше отличен шанс за гол. Мхитарян си освободи позиция за изстрел в наказателното поле, но опитът му мина покрай десния страничен стълб.

83' - 1:0! Куадрадо бе намерен с центриране на далечна греда, имаше достатъчно време да овладее в наказателното и да стреля, като го стори прецизно по диагонала и преодоля Ханданович за безценната преднина.

90 + 4' - 1:1! В последните секунди бе дадена дузпа за игра с ръка. Лукаку не сбърка и прати вратаря в грешния ъгъл.

Срещата завърши с меле между двата отбора.

Стартови състави

Ювентус (3-5-2): Перин - Гати, Бремер, Данило - Куадрадо, Фаджоли, Локатели, Рабио, Костич - Ди Мария, Влахович

Интер (3-5-2): Ханданович - Бастони, Ачерби, Данило Д'Амброзио, Ди Марко, Мхитарян, Брозович, Барела, Дармиан - Джеко, Мартинес

ПРЕДИ ДЕРБИТО

*Реваншът между Интер и Ювентус от 1/2-финалите за Купата на Италия е насрочен за 26 април, отново от 22:00 ч. наше време! Другата двойка на тази фаза е Кремонезе - Фиорентина (5 и 27 април).

Пътят на Ювентус до 1/2-финалите

  • 19 януари, 1/8-финал - Ювентус 2:1 Монца 
  • 2 февруари, 1/4-финал - Ювентус 1:0 Лацио 

Пътят на Интер до 1/2-финалите

  • 10 януари, 1/8-финал - Интер 2:1 Парма (след прод., 1:1 в редовното време)
  • 31 януари, 1/4-финал - Интер 1:0 Аталанта

Съставът на Масимилиано Алегри се намира в серия от 5 поредни победи във всички турнири, побеждавайки Фрайбург на два пъти (1:0 и 2:0, 1/8-финал в Лига Европа), Сампдория (4:2), Интер (1:0) и Верона (1:0) в Серия А.

Този на Симоне Индзаги пък позагуби форма в последно време и спечели само един (2:0 срещу Лече) от последните си 6 мача, допускайки четири загуби (0:1 от Болоня, 1:2 от Специя, 0:1 от Ювентус и 0:1 от Фиорентина) и едно равенство (срещу Порто, 0:0, реванш от 1/8-финалите в Шампионска лига).

Пол Погба пропуска днешната битка заради контузия, а Леонардо Бонучи и Федерико Киеза са под въпрос. Заради травми в редиците на гостите ще липсват Хакан Чалханоглу и Милан Шкриниар, а Данило Д'Амброзио е наказан. Участието на Федерико ди Марко е под въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички