От Интер: Лукаку се връща в Челси, независимо колко добре играе за нас


От Интер: Лукаку се връща в Челси, независимо колко добре играе за нас
Снимка: Getty Images

1417 0

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че нападателят Ромелу Лукаку ще се завърне в Челси през лятото след изтичане на срока за преотстъпването му на "Сан Сиро". 

Как се стигна до временната раздяла с Челси и защо Интер не иска Лукаку?

"Сините" дадоха Лукаку под наем година след като го привлякоха от Интер срещу рекордната за клуба сума от 100 милиона паунда. Разногласия с бившия мениджър на лондончани - Томас Тухел, който беше уволнен по-рано тази кампания, са били основната причина за раздялата между клуба и белгиеца.

"Наемът е за един сезон, така че Ромелу ще се върне в Челси на 30 юни, независимо колко добре играе за нас. Този сезон стана безпрецедентен, имам предвид, че Световното първенство се проведе през зимата. Лукаку не беше в най-добрата си форма на този турнир. Той все още не успява да се върне към оптималната си кондиция, в която беше през последните години", каза Марота.

Интер подписа с Лукаку под наем от Челси през юли 2022 година. През сезон 2022/23 нападателят отбеляза 5 гола и направи 1 асистенция в 18 мача за италианския тим. Интер се класира за 1/4-финалите в Шампионска лига, а Симеоне Индзаги отличи играта в защита срещу Порто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички