Луд мач в Торино! Ювeнтус се спаси в голов екшън с Аталанта в първия мач след наказанието (ВИДЕО+СНИМКИ)


Луд мач в Торино! Ювeнтус се спаси в голов екшън с Аталанта в първия мач след наказанието (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1221 0

Ювентус и Аталанта сътвориха истински голов екшън в Торино в среща от 19-ия кръг на Серия А! Двата тима завършиха 3:3 в сблъсък, преминал през няколко обрата.

До последно и "Старата госпожа", и "Богинята" търсиха победата, но в крайна сметка поделиха точките. Ювентус пък показа завиден дух, само дни след като стана ясно, че са отнети 15 точки от актива на отбора в Серия А.

Така Аталанта регистрира 6-ти пореден мач без загуба срещу Ювентус в шампионата. Ремито пък е общо 8-о между двата тима в последните им 12 сблъсъка.

Двубоят премина през уникални обрати. Гостите откриха резултата още в 5-ата минута чрез Адемола Лукман, но в 34-ата минута „бианконерите“ вече водеха с 2:1. След това Аталанта стигна до 3:2, но „Старата госпожа“ изравни и се докопа до крайното 3:3.

Аталанта нанесе първия кинжален удар в мача още в 5-ата минута. Адемола Лукман получи топката на удобна позиция и от малък ъгъл матира Войчех Шчесни – 0:1.

Video edited on Kapwing

 

Юве веднага се втурна в атака. В 24-а минута домакините имаха претенции за дузпа, но реферът Ливио Маринели подмина ситуацията. Секунди по-късно обаче след намесата на ВАР съдията преразгледа положението и отсъди наказателен удар в полза на „бианконерите“. Анхел ди Мария не сгреши от бялата точка – 1:1.

В 34-ата минута се стигна до пълен обрат. Аркадиуш Милик от воле разстеля Мусо за 2:1.

Video edited on Kapwing

Бясното темпо в Торино продължи и след почивката. Още секунди след антракта Йоаким Меле се озова сам срещу Шчесни и изравни – 2:2. Само 7 минути по-късно Лукман заби втория си гол в мача за нов обрат в полза на „Богинята“. Нигериецът вкара с глава от точката на дузпата за 2:3.

Video edited on Kapwing

Но това не беше всичко в този луд мач. В 65-ата минута Данило изпълни страхотен пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле и изненада Мусо за 3:3.

Video edited on Kapwing

До края и двата отбора продължиха да търсят победата, но не паднаха повече попадения. С прибавената точка Аталанта вече има актив от 35 и е на петото място в във временното класиране, само на 2 пункта от Топ 4. Юве е девети с 23 точки след отнемането на 15 от актива на гранда от Торино.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички