Легенда на Арсенал: Ромелу Лукаку ще остане в Интер, не иска в Челси


Легенда на Арсенал: Ромелу Лукаку ще остане в Интер, не иска в Челси
Снимка: Getty Images

704 0

Легендата на Арсенал - Тиери Анри, който работи в националния отбор на Белгия, познава добре Ромелу Лукаку, и си позволи да отговори на въпрос за бъдещето на белгийския нападател около ситуацията му с отборите на Челси и Интер.

Французинът разкри, че Лукаку няма желание да се връща в Челси, въпреки че на хартия "сините" държат неговите права, тъй като той е преотстъпен под наем на Интер.

"Аз говорих с Ром, когато той се върна в Челси. Казах, че ще му бъде трудно да играе отново там поради начина, по който Тухел развива своите схеми. Той иска да остане там, където е сега. Лукаку ще остане в Интер, не иска в Челси. Ще се впише ли в идеите на Греъм Потър? Какво иска в близкото бъдеще? Не мисля, че ще иска да се върне", каза Анри пред "BT Sport".

Сагата около Лукаку

Лукаку игра в Интер от 2019 до 2021 година, той вкара 64 гола в 95 мача. Именно заради това Челси го привлече за 115 милиона евро. В Лондон обаче формата му драстично спадна и се стигна до публично интервю, в което призна, че е направил грешка, като е напуснал Интер.

Оттогава кариерата му тръгна надолу и през лятото на 2022 година той се върна в Интер под наем, тъй като не влизаше в плановете на тогавашния треньор на Челси - Томас Тухел. След завръщането си в Италия той претърпя няколко травми и има само в 14 мача, в които отбеляза четири гола. Наемът му в Интер изтича на 30 юни, а договорът с Челси е до лятото на 2026 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лукаку изригна и едва не наби Николо Барела.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички