Лацио завърши сезона с победа и измести Интер от второто място в Серия А


Лацио завърши сезона с победа и измести Интер от второто място в Серия А
Снимка: Getty Images

5019 0

Бившият тим на Симоне Индзаги - Лацио, "прецака" настоящия му - Интер, в последния кръг на Серия А. "Орлите" победиха Емполи и въпреки по-ранния успех на "нерадзурите", завършиха на второ място за сезон 2022/23 в италианския шампионат. Те събраха 74 точки, с 2 повече от шампиона през сезон 2020/21. 

Целта на финалиста в Шампионска лига беше да финишират поне на второ място, след като рано-рано загубиха шанс за титлата. Те обаче ще трябва да се задоволят с третата позиция след 2:0 за Лацио над Емполи в събота вечер. Съперникът на "римските орли" пък зае 14-ото място в класирането.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Николо Камбиаги получи втори жълт картон в 89-ата минута.

Лацио поведе в мача тази вечер в 48-ата минута след статично положение. Луис Алберто изпълни корнер, Алесио Романьоли засече с глава и насочи прецизно към десния ъгъл на Викарио - 0:1.

Второто попадение дойде доста по-късно, след като Емполи беше в малцинство на терена. В 90+2' Чиро Имобиле намери Алберто в добра позиция на границата на наказателното поле и той стреля от движение. Топката се омота в мрежата на Емполи и така отборът от Рим ще бъде подгласник на Наполи през вече приключилия за тях сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички