Емполи удължи кошмара за Ювентус и му нанесе съкрушителна загуба (ВИДЕО)


Емполи удължи кошмара за Ювентус и му нанесе съкрушителна загуба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3311 0

Ювентус загуби гостуването си на Емполи с гръмкото 4:1 в среща от 36-ия кръг на Серия А. По-малко от час преди срещата "бианконерите" разбраха, че им е наложено наказание от отнемане на 10 точки. Санкцията прати тима от второ на седмо място.

Това определено се отрази на състава на Масимилиано Алегри, който не играеше особено с настроение и трудно създаваше опасни положения. Още преди да изтекат 50 минути домакините водеха с 3:0 след голове на Капуто (18' и 48') и Луперто (23'). Пиколи вкара в добавеното време, а Киеза върна едно попадение в 85'.

С два оставащи мача Юве може да се надява само на чудо, за играе в Шампионска лига през следващия сезон. Отборът се намира на 5 точки от четвъртия Милан, като именно "росонерите" са следващият съперник на "бианконерите".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изглежда, че новината за отнетите точки бе повлияла на Юве, който бързо изостана в резултата. В 18' Франческо Капуто откри резултата от дузпа без да остави шанс на Шчесни. Наказателният дойде след нарушение на Милик, който не успя да играе с топката.

Само 4 минути по-късно Емполи нанесе и втори удар. След корнер за домакините, Капуто пробва акробатичен удар от воле на задната греда, но не се получи. Акпа Акпро също не преодоля Шчесни, но Луперто накрая стреля от малък ъгъл за 2:0.

След шокиращите два гола Юве опита да наложи контрол върху случващото се, но положенията бяха далеч от опасни. Защитата на Емполи се справи с всяка атака, която отборът на Алегри опитваше да организира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част не започна по по-различен начин, като Капуто можеше да вкара само няколко секунди след подновяването на играта. Шчесни обаче предвидливо бе излязъл напред, а и бе отсъдена засада. След това последва опит на Влахович да изнендада Викарио, но ударът бе неточен.

В 47' Алекс Сандро даде топката много лесно, като Акпа Акпро бе нащрек да я открадне. След това подаде към Капуто, за да вкара за втори път на Шчесни.

В 64' Адриен Рабио получи добра възможност от границата на наказателното поле, но лошият контрол върху топката не му позволи да нанесе по-опасен удар. Пет минути преди края на двубоя Федерико Киеза успя да върне едно попадение. В добавеното време след корнер, който беше лошо изчистен от гостите  даде нова възможност за домакините. Пиколи оформи крайното 4:1 за убедителната победа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Емполи: Викарио, Ебуеи, Исмаили, Луперто, Паризи, Граси, Бандинели, Акпо, Фацини, Камбиаги, Капуто

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Бремер, Гати, Костич, Рабио, Локатели, Мирети, Барбиери, Милик, Влахович

ПРЕДИ МАЧА

Емполи се намира на 14-ата позиция във временното класиране с актив от 39 точки. Тосканците си осигуриха оставане в италианския елит и през следващия сезон и ще играят освободено. Те са в серия от 3 поредни мача в шампионата без поражение, като в последния завършиха 1:1 при визитата на последния Сампдория.

Ювентус на 2-ото място с 69 пункта. В клуба обаче очакват новини около евентуално ново отнемане на точки от актива им. „Бианконерите“ са с 3 поредни победи в Калчото, като в последния си мач в първенството победиха с 2:0 Кремонезе.

Преди броени дни обаче хората на Макс Алегри изпитаха горчивия вкус на разочарованието. Юве отпадна от Севиля на полуфиналите в Лига Европа. В есенния мач между двата тима грандът от Торино разгроми тосканците с 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички