5-голов трилър гарантира участие на Лацио в Шампионска лига


5-голов трилър гарантира участие на Лацио в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

858 0

Лацио постигна ценен успех над  Кремонезе у дома в мач от предпоследния кръг на Серия А. Римляните надвиха вече изпадналия италиански отбор с 3:2 на "Олимпико" с победен гол в заключителните минути.

Още в четвъртата минута резултатът бе открит. Чиро Имобиле намери по чудесен начин Елсеид Хисаж, а вторият не пропусна да се разпише с хубав удар право в долния ляв ъгъл. Малко преди почивката - в 37' Педро намери Сергей Милинкович-Савич, а сърбинът намери добре топката и удвои преднината на своите.

Втората част започна страхотно за гостите. Още в 54-ата минута Емануеле Валери намери Пабло Галдамеш, а той стреля от границата на наказателното поле, за да върне един гол. Само 5 минути по-късно Мануел Лазари си отбеляза автогол и направи резултата 2:2.

Драмата бе пълна в 89-ата минута. Сергей Милинкович-Савич вкара втория си гол в мача, за да подпечата трите точки за Лацио. В добавеното време напрежението се покачи, а главният арбитър показа директен червен картон на Маурицио Сари и го изгони от терена.

Лацио се завръща в Шампионска лига за пръв път от сезон 2021/22 насам и вече е втори в Серия А с 71 точки. Кремонезе пък ще играе в Серия Б догодина и продължава да е предпоследен с 24 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички