Лацио за пореден път показва, че ще се бори за титлата след обрат срещу Бреша


Лацио за пореден път показва, че ще се бори за титлата след обрат срещу Бреша
Снимка: Gulliver/GettyImages

850 0

Състава на Лацио открадна трите точки срещу Бреша в първия мач за 2020-та година в Италианската Серия А. Двубоят на „Стадио Марио Ригамонти“ завърши при резултат 1:2. Марио Балотели даде преднина на домакините в началото на първата част, а в края на полувремето Лацио изравни чрез гол от дузпа на Чиро Имобиле. В последните минути на втората част отново Имобиле бе точен, за да оформи крайния резултат.

Отборът на Бреша започна по-силно срещата и първи стигна до гол в нея. В 17-тата минута Стефано Сабели намери Марио Балотели и нападателят вкара топката в мрежата на Томас Стракоша. По този начин италианският нападател стана първият футболист, отбелязал гол в Серия А през новото десетилетие. След гола нещата на терена се обърнаха и Лацио стана по-активният отбор. Натискът на „орлите“ оказа влияние и в 38-мата минута Фелипе Кайседо бе съборен в наказателното поле на Бреша, като съдията посочи бялата точка. На всичкото отгоре и бранителят на домакините Андреа Систана бе изгонен за втори жълт картон. Зад топката застана голмайсторът на Лацио Чиро Имобиле, който бе безпогрешен и вкара своето 18-то попадение от началото на сезона в Серия А.

През втората част гостите опитаха да обърнат изцяло развоя на срещата, след като бяха с човек повече на терена. Симоне Индзаги направи няколко промени вкарвайки в игра Джони, Данило Каталди и Андре Андерсон. Смените на Индзаги обаче не дадоха кой знае какъв резултат и вместо това Бреша имаше шанс отново да излезе напред в двубоя след положения на Балотели и Сандро Тонали. В крайна сметка обаче Лацио успя да изтръгне победата в последните минути. Сергей Милинкович-Савич свали една топка в наказателното поле на Бреша, след което Кайседо подаде на Чиро Имобиле, който промуши топката в мрежата на Йоронен, за да направи резултата 1:2!

Така „орлите“ записаха 9-та поредна победа в Серия А и започват да предявяват все по-сериозни шампионски амбиции. С успеха Лацио събира актив от 39 точки и са само на 3 пункта от лидерите Интер и Ювентус при равен брой мачове. Бреша остават с 14 точки и са на 18-тата позиция в класирането.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички