Няколко италиански клуба скочиха на Серия А заради антирасистката им кампания с маймуни


Няколко италиански клуба скочиха на Серия А заради антирасистката им кампания с маймуни
Снимка: Getty Images/Guliver

1293 0

Президентът на Лацио Клаудио Лотито се присъедини към ръководствата на Милан и Рома и разкритикува скандалната кампания за борба с расизма на Серия А. В понеделник вечерта ръководството на италианската лига представи новата си кампания срещу расизма, която шокира всички, тъй като се състои в постери с ликовете на маймуни, боядисани в различни цветове, които ще бъдат разлепени по стадионите в Италия.

"Идеята на кампанията не е да се акцентира на расистката страна, но за съжаление, съдейки по реакцията, няма как кампанията да бъде приета положително. Лигата определено не подкрепя расизма, но проблемът е, че кампанията е твърде провокативна", коментира Лотито.

Изпълнителният директор на Серия А Луиджи Ди Сиерво от своя страна се извини на хората, които са се засегнали от творенията на художника Симоне Фугацото. "Отново италианският футбол оставя света безмълвен. Трудно е да разберем какво са си мислели от Серия А, с кого са се консултирани", заявиха по-рано от организацията по антидискриминация Fare.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички