Лацио за втори път този месец надигра Ювентус и спечели Суперкупата на Италия


Лацио за втори път този месец надигра Ювентус и спечели Суперкупата на Италия
Снимка: Gulliver/GettyImages

7440 0

Отборът на Лацио спечели Суперкупата на Италия, след като надигра Ювентус с 3:1 във финала, играл се в Саудитска Арабия. Луис Алберто даде преднина на "орлите" в 16-тата минута, но в края на първата част Ювентус изравни чрез Пауло Дибала. През второто полувреме Лацио отбеляза още два гола чрез Сенад Лулич и Данило Каталди, а в самия край на срещата Родриго Бентанкур от състава на "Старата госпожа" получи червен картон.

Tака Лацио печели за 5-ти път в своята история Суперкупата на страната. Лидер по трофеи в този турнир е днешният опонент на "орлите" Ювентус с 8 отличия. А ето и най-интересното от срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Отборът на Лацио първи опитва да създаде ситуация пред вратата на Юве, но центриране на Луис Алберто е лесно уловено от Войчех Шчесни. Като цяло в първите 15 минути на срещата головите положения пред двете врати липсват, като нито един от двата отбора не успява да затрудни сериозно другия. И сякаш от нищото в 16-тата минута резултатът е открит от тима на Лацио. Сенад Лулич задържа продължително на границата на наказателното поле на Юве, след което центрира и топката е свалена за Луис Алберто, който открива резултата - 0:1!

Веднага след гола Имобиле бе изведен, но Демирал блокира добре италианския нападател. Иминават 28 минути на терена в Саудитска Арабия, а Ювентус изглежда абсолютно безидеен в предни позиции. В 31-вата минута Пауло Дибала изпълнява пряк свободен удар, но изстрелът му минава встрани от вратата. В 39-тата минута Лацио отново атакуват, като Милинкович-Савич навлиза в наказателното поле, но изстрелът му е блокиран от бранител на Ювентус.

Ето обаче, че в самия край на първата част "Старата госпожа" стига до изравнителен гол. След продължително разиграване на границата на наказателното поле на Лацио топката стига до Кристиано Роналдо, който стреля, Стракоша избива топката, но тя попада в краката на непокрития Пауло Дибала, който изравнява резултата - 1:1! Така двата тима се прибират на почивка при равен резултат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

"Бианконерите" първи стигат до удар през втората част, но удар на Пауло Дибала минава встрани от вратата на Лацио. Римляните също опитват атака, но удар на Лулич минава встрани от вратата. В 60-тата минута Сергей Милинкович-Савич има шанс да засече една топка в наказателното поле на Юве, но не успява.

В 68-мата минута отново Милинкович-Савич е в основата на една опасност пред вратата на "Старата госпожа", след като успява да засече с глава центриране от корнер, но топката минава покрай вратата на Шчесни. Ювентус реагира чрез далечен удар на Кристиано Роналдо. В 73-тата минута обаче Лацио достигат до втори гол. Ладзари центрира отдясно, след което топката не е изчистена добре и попада в краката на капитана на "орлите" Сенад Лулич, който отново извежда символичните гости напред - 1:2!

Наставникът на Юве Маурицио Сари опитва да раздвижи нещата в предни позиции, като изважда от игра Блейс Матуиди и пуска Дългас Коста. В 80-тата минута претенции за дузпа на Кристиано Роналдо не са уважени. Малко след това Фелипе Кайседо е изведен сам срещу Шчесни и вкарва топката във вратата, но попадението е отменено, заради засада. Леонардо Бонучи е близо до изравняването, но негов удар с глава минава покрай вратата.

В 93-тата минута всичко за Ювентус приключва, след като Родриго Бентанкур получава втори жълт картон и е изгонен. При изпълнението на фаула Данило Каталди вкарва феноменален гол и слага точка на спора - 1:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бонучи, Демирал, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матуиди, Дибала, Игуаин, Роналдо

Лацио: Стракоша, Фелипе, Ачерби, Раду, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва, Алберто, Лулич, Кореа, Имобиле

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Двата тима се срещнаха преди две седмици в двубой от Серия А, като тогава Лацио постигна пълен обрат срещу „бианконерите“ на „Олимпико“ и спечели с 3:1. Играчите на Симоне Индзаги се представят отлично в последните месеци, като са в серия от 8 поредни успеха в Калчото. „Старата госпожа“ също се представя силно от началото на сезона, като отборът се намира на 2-рата позиция в Серия А, а загубата от Лацио бе единствената за Ювентус до момента през сезона.

Последният път, в който двата тима се срещнаха в мач за Суперкупата на Италия, бе през 2017-та година. Тогава на „Олимпико“ в Рим Лацио победи Ювентус с резултат 3:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички