Лацио удари Ювентус и отвори преднина пред третия и работа на "зебрите" (ВИДЕО)


Лацио удари Ювентус и отвори преднина пред третия и работа на "зебрите" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3261 0

Лацио спечели дербито от 29-ия кръг на италианската Серия А с 2:1 над Ювентус на "Олимпико"! В герои за "орлите" се превърнаха Милинкович-Савич и Дзакани с попадения в 38-мата и 53-тата минута, докато голът за гостите бе дело на Рабио в 42-рата минута.

Video edited on Kapwing

По този начин столичани заемат еднолично второто място с 5 точки пред третия Рома (58 т.), докато Ювентус тепърва ще трябва да се бори за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Причината е, че със своите 44 точки "старата госпожа" изостава с 4 пункта от шестия - Аталанта.

Трябва да се отбележи, че гостите бяха по-настоятелни и създадоха повече голови ситуации през втората част и в целия мач, но така и не върнаха попадението от началото на полувремето. 

"Зебрите" имаха на разположение и седем добавени минути, но последните им по-опасни ситуации бяха едва около 83-тата минута, създадени от Киеза.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛАЦИО: Проведел, Марушич, Касале, Романьоли, Хисай, Каталди, Луис Алберто, Милинкович-Савич, Андерсон, Имобиле, Дзакани

ЮВЕНТУС: Шчесни, Сандро, Бремер, Гати, Костич, Рабио, Локатели, Фаджоли, Куадрадо, Ди Мария, Влахович

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лацио се оказа отборът, който е най-близо до Наполи в този приказен за "партенопеите" сезон. Към момента "орлите" изостават с 19 точки, но са с мач по-малко. Ако не победят Ювентус, то това ще бъде поредна стъпка за Наполи към титлата, тъй като ще води с 19 точки 9 кръга преди края.

"Старата госпожа" определено може да съжалява за 15-те точки наказание, тъй като с тях би се изстрелял на 2-рата позиция с 59 пункта - с най-реални шансове за настигане на Наполи до края.

Лацио обаче ще трябва да се справя с много трудна задача, още повече предвид факта, че няма успех над този съперник в седем поредни срещи. В тях е записал цели пет поражения и едва две равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички