Късмет или класа: Оливие Жиру - авторът на най-красивите голове във футбола (ВИДЕО)


Късмет или класа: Оливие Жиру - авторът на най-красивите голове във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5770 0

В социалната мрежа Туитър се появи интересно видео с участието на Оливие Жиру. Видоматериалът съдържа най-красивите му голове през годините. Клипът събра и доста гледания в други социални мрежи. Видеото очаквано породи мнения дали шедьоврите на Жиру са благодарение на класата му или по-скоро на късмет.

Бившият нападател на Тулуза, Арсенал и Челси е един от най-недооценените нападатели, но головият му нюх и огромната работа, която върши на терена го правят един от най-добрите централни нападатели последното десетилетие. Към това трябва да се причисли и безупречната му игра с глава.

Жиру винаги успява да зарадва своя отбор с по някое феноменално изпълнение, като доста често красивите му попадения са печеливши за отбора му.

Жиру е световен шампион с Франция през 2018 година. Той все още е част от националния отбор на страната си, въпреки конкуренцията на играчи в атака като Килиан Мбапе, Карим Бензема и Антоан Гризман.

Оливие Жиру дори отбеляза два гола в последните две контроли на „петлите“ срещу Кот д'Ивоар и ЮАР. Друг важен трофей във визитката на Оливие е титлата в Шампионска лига през миналия сезон с отбора на Челси.

Сред красивите му изпълнения са емблематичните му попадения с глава, със странични и задни ножици и удари тип „скорпион“. Французинът си заслужи и приза „Фаренц Пушкаш“ за най-красив гол със своя гол „скорпион“.

Френският национал в момента играе за Милан и през този сезон има 11 гола в 29 мача за „росонерите“, които са в жестока надпревара за шампионската титла в Италия. Ето и каква е ситуацията в Калчото (вижте в линка)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички