Жиру: Бензема създаде тактически дисбаланс в играта на Франция


Жиру: Бензема създаде тактически дисбаланс в играта на Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

1399 0

Нападателят на Милан Оливие Жиру коментира завръщането на Карим Бензема в националния отбор на Франция. Той изрази разочарование от факта, че селекционерът Дидие Дешан не го е повикал за предстоящите мачове, както и че не го е уведомил за това предварително.

"Като всеки друг човек, аз научвам списъка с повиканите играчи, когато треньорът го обяви. Само той решава, мога да го разбера. Кой съм аз в неговите очи, за да ме вика? Само той взема решенията. Но бих оценил, ако ме бяха предупредили. Някои хора Дешан ги информира предварително за това", заяви французинът пред L’Équipe.

"Завръщането на Бензема донесе тактически дисбаланс в играта на Франция. Говоря открито за това. Нямам нищо против Карим, много неща се случиха не по негова воля. Франция успя да преодолее този проблем след дълго време. Видяхме го в Лигата на нациите. Но това отне много време. Карим бързо промени стила на игра, който в продължение на 5 годни съществуваше във френския национален отбор", продължи Жиру.

"Такива промени не трябва да се случват за една нощ. Особено на такъв важен турнир като Европейското. Трябваше да се намерят тактически насоки. Карим и аз имаме различен стил на игра. С него никога не сме имали проблеми. Карим се промени, узря и постигна голям напредък. По време на Евро 2020 атмосферата беше добра. Ядохме на една и съща маса всеки ден", завърши той. Ето кои играчи повика Дешан за ноемврийските световни квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички