Късен щурм не стигна на Аталанта да сътвори "чудото от Истанбул" срещу Милан


Късен щурм не стигна на Аталанта да сътвори "чудото от Истанбул" срещу Милан
Снимка: Getty Images

2414 0

Отборът на Милан успя да спечели визитата си на Аталанта с 2:3 в мач от седмия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" си осигуриха комфортен аванс от три гола, който обаче за малко да пропилеят в самия край на срещата.

Още в първите секунди на срещата Милан откри резултата чрез Давиде Калабрия. В края на първата част пък халфът на "росонерите" Сандро Тонали удвои преднината на гостите.

През втората част двата отбора не успяха да си отбележат гол до 78-ата минута, когато Рафаел Леао вкара и трето попадение за Милан. "Росонерите" очевидно си повярваха, че са затворили срещата, но Аталанта беше на друго мнение.

В 86-ата минута Дуван Сапата реализира гол за домакините от дузпа, а в третата минута на добавеното продължение на мача Марио Пашалич върна още едно попадение. Времето обаче не стигна на Аталанта и за трето попадение, с което да върнат Милан към неприятните спомени от 2005 година в Истанбул, когато пропиляха аванс от 3 гола срещу Ливърпул на финалав Шампионска лига.

С победата Милан се изкачи до втората позиция в Серия А с актив от 19 точки, като тимът има само едно равенство от началото на сезона. "Росонерите" са на две точки от лидера Наполи, който продължава да е безгрешен - седем победи в седем мача. Аталанта пък е осми с 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички