Ювентус триумфира в Дерби дела Моле и влетя в Топ 3 в Серия А (ВИДЕО+СНИМКИ)


Ювентус триумфира в Дерби дела Моле и влетя в Топ 3 в Серия А (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

989 0

Ювентус триумфира в Дерби дела Моле, след като тресна с 2:0 Торино в среща от 8-ия кръг на Серия А. С успехът „Старата госпожа“ влетя в Топ 3 в класирането.

„Бианконерите“ играха без своята контузена звезда в атака Душан Влахович, като липсата му се усещаше в предни позиции. Все пак хората на Макс Алегри успяха да изковат победата срещу борбения си градски съперник.

В герои за Юве се превърнаха Федерико Гати и резервата Аркадиуш Милик. И двете попадения паднаха след почивката. Гати откри резултата в 47-ата минута, а полякът узакони победата в 62-ата минута. Любопитното е, че головете паднаха след статични положения – корнери.

Като цяло тимът на Макс Алегри не блестеше на терена, но отново надделя над градския си съперник, печелейки за трети пореден път Дерби дела Моле. Домакините пратиха топката още веднъж в мрежата на Ваня Милинкович-Савич, но ВАР отмени попадението на Мойс Кийн в 5-ата минута заради засада. До почивката чистите голови положения на практика липсваха.

След антракта „бианконерите“ се активизираха. Така в 47-ата минута след изпълнение на корнер Гати успя да прати топката в мрежата. Първоначално голът бе отменен заради нарушение. Бремер получи удар в главата и лежеше на голлинията. В крайна смета ВАР призна гола.

След нов корнер в 62-ата минута Аркадиуш Милик се измъкна от опеката на защитата и матира Милинкович–Савич – 2:0.

Video edited on Kapwing

Така Юве не познава вкуса на поражението в градското дерби от 8 години. С добавените 3 точки „Старата госпожа“ се изкачи до 3-то място с актив от 17 точки. Торино е 14-ти с 9 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички