Буфон и Роналдо спасиха Ювентус от резил срещу 10 от Милан


Буфон и Роналдо спасиха Ювентус от резил срещу 10 от Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

38174 0

Отборите на Милан и Ювентус не успяха да се победят на "Джузепе Меаца" в първи полуфинален двубой за Купата на Италия.  "Росонери" и "бианконери" оставиха развръзката на сблъсъка за реванша в Торино след равенство 1:1, което огорчи домакините и задоволи гостите.

През първата част домакините бяха далеч по-активния отбор на терена и стигнаха до множество положения за гол пред вратата на Ювентус, но Джанлуиджи Буфон демонстрира изключителна класа, за да опази резултата непроменен.

В началото на втората част "росонерите" продължиха да притискат своя съперник и закономерно стигнаха до попадение. След час игра Анте Ребич успя да се разпише, за да даде заслужен аванс на Милан.

Десетина минути по-късно "червено-черните" останаха с човек по-малко на терена, след като Тео Ернандес получи втори жълт картон. В самия край на срещата обаче Роналдо спечели дузпа за "старата госпожа", а след това и я реализира, за да изравни резултата.

Така Ювентус си тръгна от "Джузепе Меаца" с много важен гол на чужд терен преди реванша в Торино на 4 март. Златан Ибрахимович и Тео Ернандес няма да вземат участие във втория мач заради натрупване на картони. 

Първо полувреме

Още във втората минута на двубоя Милан стигна до опасно положение пред вратата на Ювентус. Анте Ребич впечатли тифозите по трибуните с атрактивно отиграване, елиминирайки противников футболист. Последва подаване към Франк Кеси, който опита удар от разстояние, но топката профуча встрани от целта.

В следващите минути Милан продължи да упражнява натиск на своя съперник. В средата на полувремето Давиде Калабрия стреля елегантно от ръба на пеналтерията, но Джанлуиджи Буфон успя да избие топката след великолепно спасяване с една ръка.

След 30 минути игра главният арбитър на срещата Паоло Валери раздаде по един жълт картон за двата отбора - на Златан Ибрахимович и Аарън Рамзи. Картонът за шведския нападател означава, че ще пропусне реванша в Торино поради натрупване на картони. Ударите по посока на двете врати към тази минута на двубоя са 6:0 - сериозно предимство за "росонерите".

В 35-ата минута Ювентус се добра до първото си по-сериозно положение в срещата. Хуан Куадрадо си осигури пространство за удар и отправи мощен снаряд, който обаче бе добре блокиран от Джанлуиджи Донарума. Вратарят на домакините имаше късмет, че след спасяването топката не се озова на крака на Дибала. До края на частта и Тео Ернандес видя жълтия цвят на картона и също ще пропусне реванша.

Второ полувреме

Още в началото на втората част Милан отново се озова на чиста позиция за откриване на резултата. Анте Ребич се отскубна от опеката си, за да нанесе тежък удар към вратата на "бианконерите", но нова блестяща намеса на Джиджи Буфон отказа "росонерите" от попадение. Малко по-късно и Самуел Кастийехо си опита късмета, но ударът му се оказа твърде слаб и бе уловен от Буфон.

В 61-вата минута Милан най-после успя да отбележи гол. Кастийехо предостави великолепно центриране отдясно, а Анте Ребич успя да засече в наказателното поле, за да прати топката в мрежата на Буфон, макар и след рикошет в тялото на противников футболист - 1:0.

В 72-рата минута "росонерите" останаха с човек по-малко на терена. Тео Ернандес извърши грубо нарушение спрямо Пауло Дибала, а съдията бе принуден да му покаже втори жълт картон.

В самия край на срещата топката бе високо центрирана в наказателното поле на Милан, а Роналдо скочи за акробатична странична ножица. Ударът му срещна ръката на противников футболист, а след разглеждането на ситуацията с помощта на ВАР, съдията отсъди дузпа. Португалската звезда се нае с отговорността и изравни резултата безпроблемно - 1:1.

Преди срещата:

Милан се класира за 1/2-финалите след победа над Торино с 4:2, докато Ювентус си прокара път след успех над Рома с 3:1. Реваншът в Торино ще се състои на 4 март, когато ще стане ясно и кой от двата отбора ще играе на финал в надпреварата.

Матео Мусакио и Давиде Калабрия се очаква да започнат като титуляри за "росонерите", като това най-вероятно ще са единствените две промени спрямо дербито с Интер миналата неделя. Джанлуиджи Буфон пък се предполага, че ще застане под рамките на вратата на Ювентус, а Рамзи и Дибала вероятно ще заменят Коща и Игуаин.

Ювентус е спечелил последните си девет мача срещу Милан. Освен това "бианконерите" имат девет победи в последните си десет мача през този сезон. В другия полуфинален сблъсък се срещат отборите на Наполи и Интер, като неаполитанци взеха минимална победа като гост в първата среща.

СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кастийехо, Бенасер, Кеси, Ребич, Чалханоглу, Ибрахимович

Ювентус: Буфон, Сандро, Бонучи, Де Лихт, Де Шилио, Пянич, Матуиди, Рамзи, Куадрадо, Дибала, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички