Кристиано Роналдо взима по-голяма заплата от 4 отбора в Серия А


Кристиано Роналдо взима по-голяма заплата от 4 отбора в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

6568 0

Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо взима заплата от 28 милиона паунда годишно при "бианконерите". Това е равно или повече от заплатите в четири отбора от Серия А. 35-годишният играч се разписва на около 540 000 паунда седмично в Торино, след като се присъедини от Реал Мадрид през 2018 г.

Според La Gazzetta dello Sport, петкратният носител на Златната топка - печели четири пъти повече от следващия играч в класацията. Неговият съотборник в Юве Матайс де Лихт, 21-годишен, е със заплата от  7,2 милиона паунда годишно, което е по 138 хиляди паунда на седмица.

Пауло Дибала е третият най-добре платен играч в Ювентус със заплатата си от 6,6 млн. паунда, следван от Адриен Рабио и Ааръон Рамзи, като и двамата печелят 6,3 милиона паунда. Но по-невероятна статистика е фактът, че клубовете от Серия А - Удинезе, Верона, Специя и Кротоне имат една и съща или по-ниска сметка за заплати в отбора от това, което Роналдо печели годишно.

Не би трябвало да е изненадващо, че „Старата дама“ може да се похвали с най-високата заплата в италианския елит, като разходите им достигат 214 млн. паунда. Интер е втори със 135 милиона лири годишно, следван от Рома (101 милиона британски лири), Наполи (95 милиона британски лири) и Милан (81 милиона британски лири).

А защо положитленият тест за коронавирус на Роналдо притесни сериозно и Реал Мадрид - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички