Повече дузпи заради игра с ръка в Италия след въвеждането на ВАР


Повече дузпи заради игра с ръка в Италия след въвеждането на ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

902 0

Дузпите за игра с ръка почти са се удвоили в Серия А, откакто е въведен ВАР, като това ще помогне дори да се стигне до нов рекорд в Италия, докато в другите първенства бройката е намаляла. До този момент в италианския шампионат вече са дадени 152 дузпи, като 30,26% от тях за игра с ръка. 

В мачовете през миналите години средната стойност е около 30,33%, като "бие" решенията, направени през 2017/18, първата година с ВАР в Италия. Тогава едва 24,6% бяха дузпите заради игра с ръка.

Но дори сезон 2017-18 осигури значително увеличение на нарушенията с ръка, водещи до дузпи. Сезоните преди въвеждането на видео съдийство, броят на играта с ръка, завършващи с наказания, никога не е надвишавал 18 на сто.

Както споменахме, Италия приключи третата си година с видео помощ, а Ла Лига последва примера само година след това. Испанската лига отбеляза увеличение от 130 наказания през миналата година до 137 през 2019-20, докато трите други най-добри европейски лиги, Англия, Германия и Франция, изглежда, държат по-различна линия. Германия премина от 91 на 73, а английската Висша лига се понижи от 103 дузпи до едва 77. А до какъв скандален момент се стигна на Лацио и Лече - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички