Кристиано Роналдо поискал официално да напусне Ювентус


Кристиано Роналдо поискал официално да напусне Ювентус
Снимка: Getty Images

2152 0

Кристиано Роналдо официално е поискал от ръководството на Ювентус да се раздели с клуба преди края на летния трансферен прозорец. Португалският футболист е съобщил това на "бианконерите" чрез своя агент Жорже Мендеш, а най-вероятната дестинация за петкратния носител на Златната топка е Манчестър Сити.

Вчера се е състояла среща между Мендеш и представители на ръководството на Юве в Торино, на която е била обсъдена евентуалната раздяла с Роналдо, но не се е стигнало до договорка. Според информацията италианският гранд държи да получи поне 25 милиона евро за своята звезда, докато от Сити не желаят да плащат трансферна сума за 36-годишния играч.

"Гражданите" са готови да плащат по 15 милиона евро на година на Роналдо, което ще означава намаляване на заплатата му наполовина, тъй като в Ювентус той взима по 31 милиона.

Ювентус вече търси заместник на Роналдо, като най-желаната опция за тима е Габриел Жезус от Манчестър Сити, но Пеп Гуардиола не е готов да се раздели с бразилския нападател. Друг вариант пред торинци е да си върнат Мойс Кийн, който е собственост на Евертън, а през миналия сезон вкара 17 гола в 41 мача за ПСЖ, където игра под наем.

Трансферният прозорец в Европа е отворен до 31 август. Преди часове авторитетен португалски журналист съобщи, че трансферът на Роналдо в Манчестър Сити вече е осъществен (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички