Краят на една ера: Джанлуиджи Буфон слиза от сцената и отива зад кулисите


Краят на една ера: Джанлуиджи Буфон слиза от сцената и отива зад кулисите
Снимка: Getty Images/Guliver

2479 0

Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон намекна, че е в края на своята велика кариера. Италианският страж заяви, че е дошло времето да слезе от сцената и да отиде зад кулисите. На 43-годишна възраст Буфон споделя, че не му е било никак лесно да признае пред себе си, че е време да се откаже.

"Дадох на Ювентус целия си професионализъм, цялата си надеждност. Мисля, че за клуба винаги бях някой, на когото може да се разчита. Въпреки, че ролята ми на терена не беше централна, аз не възприемах последните две години като задължение. Не беше лесно да се адаптирам, вършех работата си с ентусиазъм.

Преди всичко от самоуважение. На 43 години се чувствам вече като възрастен мъж, а един мъж трябва да се държи именно като такъв, а не като хлапе. Не е лесно да си дадеш сметка, че вече е време да слезеш от сцената и да отидеш зад кулисите. За мен това беше изпитание, включително и в човешки план. Справих се с него и сега съм щастлив", заяви Буфон.

От изказването на Буфон не става категорично ясно дали ще прекрати кариерата си, или ще продължи да играе за друг клуб. Преди дни вратарят призна, че са постъпили оферти към него от други клубове (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички