Буфон вече е сред тримата най-титулувани италиански играчи в историята


Буфон вече е сред тримата най-титулувани италиански играчи в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1348 0

Вратарят Джанлуиджи Буфон напуска Ювентус с множество важни и значими цифри в кариерата си. Снощи с ветарана на вратата "бианконерите" победиха Аталанта с 2:1 и спечелиха Купата на Италия. Според статистиката, когато италианската легенда пази през този сезон, "Старата госпожа" не губи (12 победи и 2 равенства в 14 мача).

Бившият италиански национал печели този трофей за рекорден шести път. През 1999 г. той го завоюва с екипа на Парма, а след това 5 пъти го спечели с Ювентус (2015,2016, 2017, 2018, 2021 г.). Интересно е и че 43-годишната звезда печели Купата в 3 различни десетилетия. Колкото него трофея са вдигали и Деян Станкович и Роберто Манчини.

За ветерана това е 26-и спечелен трофей в дългата кариера. Според журналиста Танкреди Палмери той се изравнява по този показател с Паоло Малдини. Двамата с легендата на Милан делят званието най-титулуван италиански футболист в историята. А ето какво каза наскоро Буфон за бъдещето си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички