Край на сагата: Златан Ибрахимович остава в Милан


Край на сагата: Златан Ибрахимович остава в Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1800 0

След дълги преговори Златан Ибрахимович се договори с Милан и остава в клуба до 2021 г. със 7 милиона заплата и без допълнителни бонуси. Шведският ветеран се очаква да пристигне в Милано за подписването на договора и първа тренировка с отбора под ръководството на Стефано Пиоли.

Подновяването на договора висеше във въздуха дълго време и имаше известно напрежение в преговорите, което ги разтегна във времето повече от месец. Вчера Мино Райола, който говореше за „въпрос на стил, а не на пари“ нарече „фалшиви новини“ слуховете за постигнато споразумение.

Стефано Пиоли може да въздъхне облекчено, след като винаги е виждал Ибрахимович като крайъгълен камък в проекта за стратегическо развитие на отбора за сезона. Ибрахимович не участва в сбора и първите тренировки, но ще се присъедини към съотборниците си в следващите дни. Ще носи екип с номер 9.

Ръководството на Милан продължава преговорите за Тонали от Бреша и Пецела от Фиорентина, а през следващите седмици отново трябва да седне на масата на преговорите с Райола по повод предоговарянето с Джанлуиджи Донарума, чиито договор е до 2021 и Алесио Романьоли, обвързан до 2022 г.

Наскоро Ибрахимович направи любопитно изказване, в което твърди, че ако беше дошъл в Милан от самото начало на сезона, то "росонерите" са щели да спечелят Скудетото (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички