Край на сагата! Милан има нов собственик


Край на сагата! Милан има нов собственик
Снимка: Getty Images

3890 0

Сагата около продажбата на Милан приключи. Седемкратният европейски клубен шампион вече има нов собственик. Основателят и директор на американската инвестиционна компания „RedBird Capital Partners“ Джери Кардинале лично подписа договора за придобиване на мажоритарния дял от акциите на „росонерите“ днес, съобщава „La Gazzetta dello Sport“ .

Така новият собственик купува клуба от „Elliott Management Corporation“. Очаква се новината да бъде потвърдена от гранда от Милано. Възможно е това да се случи още в следващите часове, но е по-вероятно да бъде отложено за утре.

Документите по сделката са готови, но транзакциите и прехвълянето на акциите отнема известно време.

Новата компания собственик също е базирана в Ню Йорк като досегашния. Elliott Management Corporation“ ще остане с дял в клуба.

"SportItalia" също съобщава, че Джери Кардинале е придобил 70% от акциите на Милан. Изданието допълва, че първата работа на новата власт ще е да удължи договорите на директорите Паоло Малдини и Фредерик Масара.

Припомняме, че се водеше битка за нов собственик на Милан. Американският фонд обаче надделя над конкуренцията на бахрейнския "Инвесткорп".

А ето какво се случва с голямата звезда на „росонерите“ Златан Ибрахимович.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички