Кошмарен обрат спря похода на Лацио към титлата в Серия А


Кошмарен обрат спря похода на Лацио към титлата в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1106 0

Борещият се за титлата в Серия А - Лацио, допусна кошмарен обрат и загуби гостуването си на Аталанта с 3:2 в мач от 27-мия кръг. "Римските орли" стартираха двубоя с два бързи гола, но допуснаха да загубят мача, а с това и драстично намалиха шансовете си да станат шампиони през този сезон.

Още в петата минута Де Роон си отбеляза автогол и даде преднина на столичани. Шест минути по-късно Милинкович-Савич удвои за Лацио след асистенция на Луис Алберто. Аталанта успя да върне едно попадение преди почивката след гол на Госенс.

През втората част Аталанта продължи да атакува и да търси обрата в мача. В средата на полувремето Малиновский изравни за домакините, а в 80-ата минута Паломино успя да донесе трите точки на своя отбор.

След тази загуба Лацио изпусна минималното си изоставане от лидера Ювентус и вече е на цели четири точки зад "бианконерите". Аталанта от своя страна затвърди мястото си в топ 4, като вече разполага с 54 пункта - с шест повече от Рома, който също спечели двубоя си от кръга.

"Вълците" успяха да победят Сампдория с 2:1 като домакин в другия мач от вечерта в Серия А. Рома, подобно на своя основен конкурент за топ 4 Аталанта, също се нуждаеше от обрат в мача, след като допусна да изостане рано-рано в срещата.

Още в 11-ата минута Габиадини откри резултата за Сампдория. В 31-вата Рома вкара топката в мрежата на гостите, но голът бе отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка. Едва в 64-ата минута римляните успяха да изравнят след гол на Един Джеко, а в 85-ата отново босненецът бе точен, за да донесе трите точки на своя отбор.

А какво се случи в мача на Интер със Сасуоло и защо бе оприличен на "ЦСКА - Левски" - четете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички