Киряков разкри на "лъвовете" изненадващия коз на четвъртите в света


Киряков разкри на "лъвовете" изненадващия коз на четвъртите в света

1601 0

Каква е тайната на българския отбор, който през 1994 г. детронира световния шампион Германия и достигна до полуфинал на мондиала в САЩ? Мнозина футболни специалисти години наред си блъскат главите над отговора на този въпрос. Любопитен детайл по темата внася националът Илиян Киряков.

"След като започнахме да побеждаваме на световното в Америка, спряхме да се бръснем, защото това ни носеше късмет - разказва халфът. - Но някои взеха, че се обръснаха преди мача с Италия."

Историята след това е ясна - нашите падат от "адзурите" с 1:2 на полуфинала, губят и мача за третото място от Швеция с 0:4. Днес, 21 години по-късно, отново предстои мач между България и Италия и националите са решили да възродят суеверието на четвъртите в света.

Банда брадясали българи ще се опитат да вземат реванш от "адзурите" тази вечер на стадион "Васил Левски". Повечето футболисти са се разбрали помежду си да не посягат към бръснача. Те вярват, че това ще счупи каръка, който ни преследва в тези квалификации, пише "България Днес".

Българите нямат никакъв късмет в мачовете за Евро 2016. Върхът беше двубоят срещу Малта, когато играчите пропуснаха куп положения, а капитанът Ивелин Попов не можа да вкара дузпа. Срещата завърши 1:1 и това доведе до оставката на селекционера Любослав Пенев.

Сега ни е нужна победа над Италия, а това няма как да стане без доза късмет. Затова и групата на брадатите национали е толкова внушителна - цели 16 човека!

В нея влизат: Божидар Митрев, Борко Стойчев, Ники Михайлов, Симеон Славчев, Влади Гаджев, Станислав Манолев, Петър Занев, Иван Бандаловски, Ивелин Попов, Георги Терзиев, Николай Бодуров, Валери Божинов, Светослав Дяков, Илиян Мицански, Владо Стоянов и Радослав Василев.

Дали косматите футболисти ще уплашат Италия, предстои да видим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички