Иван Вуцов: Липсата на Пирло ще ни помогне да победим


Иван Вуцов: Липсата на Пирло ще ни помогне да победим

883 0

Бившият национален селекционер Иван Вуцов вярва, че мачът с Италия може да даде старт на новото начало за трикольорите. Според него в момента "Скуадра адзура" бележи възход при Антонио Конте, но липсата на опитна фигура като Андреа Пирло може да окаже значение в София.

"Не е нужно да се изхвърляме в една или друга крайност. Трябва да изчакаме, преди да говорим, нека мине мачът, пък след това, като знаем какво сме свършили, да кажем какво и накъде. Гледам, че в италианския отбор има кадрови промени. Липсва човек като Андреа Пирло, който, макар и на години, продължава да държи много високо ниво. Маркизио се е контузил в последния момент. Освен тях има и още няколко човека, които не са повикани, поне за мен изненадващо. Отсъствието на Пирло неминуемо ще ни помогне да победим. За целта трябва да се организираме и да се вложим максимално. В никакъв случай не сме по-добрият отбор, абсурд е да го кажем, но с много амбиция, отговорност и отдаденост можем да постигнем успех. Вижда се, че откакто Конте им е треньор, те вървят напред, но още им липсва нещо. Дано това нещо е ново начало за нашия тим", каза Иван Вуцов пред "Тема Спорт".

Легендата смята, че засега трикольорите не могат, а и не трябва да отписват цикъла, макар шансовете за класиране да са минимални.

"Трябва да видим как ще завършат мачовете сега. Ако Норвегия падне, а ние вземем нещо, може да се върнем в играта за третото място. Трудно е, но трябва да сме оптимисти, имаме и директен мач. Възможността е минимална, но нямаме какво да губим", каза бившият шеф в БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички