"Gazzetta dello Sport": Мачът в София е с "повишен риск"


"Gazzetta dello Sport": Мачът в София е с "повишен риск"
Снимка: Иван Йочев

1103 0

В Италия се притесняват от инциденти около днешната евроквалификация на "Васил Левски". "Гадзета дело спорт" алармира, че за трети път след 2008 г. и 2012 г. срещата в София е в графата "повишен риск".

От медията припомнят за инцидентите преди 7 г., когато имаше батални сцени из града между агитките на Левски и ЦСКА с италиански десни екстремисти от Пулия и Венето. Грозните сцени продължиха и на стадиона, където химнът на гостите бе освиркан, а в същото време тяхната агитка пееше с фашистки поздрав, запалено бе и българско знаме.

За срещата през 2012-а бяха взети сериозни мерки, органите на реда изолираха привържениците на двата отбора и не се стигна до сериозни сблъсъци. Според "Гадзета дело спорт" днес се очаква на стадиона да има около 20 000 зрители, а за реда ще се грижат 1500 полицаи. От крайните италиански ултраси ще има не повече от 50 души, които зорко ще бъдат охранявани.

Координацията между органите от двете страни е на високо ниво. С групата на Италия пристига и ръководителят по сигурността Алберто Интини. "Нима мислите, че ултрасите са водени от някакви политически убеждения? Става въпрос само и единствено за насилие", смята Интини, цитиран от "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички